Els

Op deze persoonlijke pagina neem ik je graag mee in wat mij drijft als zorgondernemer en begeleider, door een stukje levensverhaal te delen.

Persoonlijkverhaal

Als puber hing ik veel rond op straat en heb daar veel mooie en lieve mensen leren kennen. Sommige getekend door hun leven. Ik voelde me meteen verbonden en vond het heel erg fijn om daarbij te zijn. Vanuit de passie voor mensen ging ik de opleiding Horeca ondernemer/manager volgen en in het laatste jaar kwam Perrie op mijn pad, de liefste man de je je maar kunt wensen en een fantastische vader voor onze 4 kinderen.

In die tijd, 2003, werd bij ons op de boerderij ook de zorgboerderij opgericht. Ons pap en mam en Dorien (de moeder van Joy) en Hans startte dit onder de vleugels van de Boei. Als ik thuis kwam vond ik het maar niks, een beetje eng zelfs. Al die mensen waarvan ik niet snapte wat ze dachten. De band met ons pap en mam was goed, maar deze keuze begreep ik niet. Jaren gingen voorbij, onze kinderen werden geboren en ook op de Zorgboerderij veranderde er veel. De Boei werd overgenomen door de GGzE. Ons pap vroeg me om te komen helpen bij de indicatie vrije inloop. Ik wilde hem graag helpen.. maar ik zeg het eerlijk, ik vond de mensen spannend. Toch ging ik het doen. Op de derde dag, een zonnige november-dag in 2016 zat er een meisje bij het haardvuur onder de overkapping, ik ging bij haar zitten. Ze vertelde me die middag bij het haardvuur haar verhaal, ik luisterde ademloos, geroerd door haar levensverhaal. Op het einde gaf ze me een knuffel. En ik realiseerde me dat zij niet anders was dan ik, dan sommige van mijn vrienden van vroeger waarmee ik me zo verbonden had gevoeld. Ze had alleen veel mee gemaakt, waardoor ze psychische klachten had gekregen en nu vast liep in haar leven. Ik ben haar nog steeds heel erg dankbaar voor het vertrouwen wat ze me die middag gaf.

Op dat moment viel alles op zijn plek, en ik wist.. Dit is het, dit is waar mijn passie ligt. Mensen met psychische klachten zijn vaak gevoeliger en intuïtief sterker. Het zijn fijne, zachtaardige mensen met veel gevoel voor humor. Ze zijn vaak getekend zijn door het verleden, waardoor het ze soms de grip verliezen op hun leven. Het werd onze missie om, samen met ons pap en onze zorgprofessionals, de zorgboerderij maken tot een warmbad. Waar mensen begeleiding en zorg krijgen -zoals je die zelf graag zou krijgen als je vast loopt- deskundig en oprecht.

Over onze zorg

Dit doen we door een veilige plek te bieden, waar je met lotgenoten bent. Waar niets moet en bijna alles mag. Waar je mee mag werken en waar het op een mindere dag ook al super fijn is dat je er even bent. Waar veel gelachen wordt en waarvan je met een fijner gevoel thuis komt. Een plek die je zelf mee op mag bouwen. Een plek die voelt als een warm nest, een familie waar je je thuis voelt. Met grenzen en nieuwe kansen. Waar de koffie klaar staat, waar het gezellig is en niet zo moeilijk is. Waar begeleiders naast je staan, gelijkwaardig en hun professionaliteit inzetten om de juiste vraag te stellen en horen wat er niet gezegd wordt. Waar begeleiders oprecht contact met je maken, niet alleen naar je ‘probleem of ziekte’ kijken, maar vooral naar jou als mens. Waar ze samen gaan zoeken naar je talent en daar mee gaan werken.

Waar je waardering krijgt, gezien wordt. Waar je iets voor een ander kunt betekenen, en een ander voor jou. Waar je weer leert te vertrouwen op jezelf en op de ander, waar je zelfvertrouwen groeit en je zelfbeeld positiever wordt.

Het mooie van onze zorgboerderij vind ik dat je zorg met zorgindicatie kunt krijgen, maar ook zonder indicatie. Omdat we geloven dat we samen als maatschappij ook veel van deze problematiek kunnen oplossen, er zijn steeds meer mensen die vastlopen in hun leven. En ook steeds meer mensen die herstellen. Deze laatste groep mensen vindt het vaak erg fijn om iets terug te kunnen doen, om mensen die nog niet zo ver zijn in hun herstel proces te helpen. Vanuit deze gedachte zijn Kris en Marion, 2 van onze ervaringsdeskunige begeleiders, zelfhulpgroepen gestart bij ons op de boerderij. Daar kunnen lotgenoten samen komen en ervaringen delen, er is veel begrip en steun. Mensen voelen zich daardoor niet langer alleen, ze voelen zich begrepen.

Ik ben trots op het prachtige team dat we in de laatste 5 jaar zijn geworden, ieder met zijn eigen specialiteit.

Achtergrond:

Mijn specialiteit ligt in het zorg-ondernemerschap, maar daarnaast vind ik het ook heel fijn om mensen te begeleiden en bezig te zijn met paardencoaching. Ik ben NLP Coach en heb hierin mijn master gehaald bij Bas Licher, hij werkt hierin samen met de NLP grondlegger Richard Bandler in Engeland. Daarnaast heb ik de opleiding paardencoaching, traumabegeleiding en systemischwerken met paarden behaald en werk ik met ACT. Ik heb daarvoor bij Markus Verbeek belastingrecht en bedrijfsadministratie gestudeerd en management / leiderschapscursussen, wat nu ook verrassend goed van pas komt wanneer mensen begeleiding nodig hebben bij de financiën en huisvesting.

Karaktertrekken:

Super enthousiast, chaotisch, vaak te laat, zorgzaam, oprecht, eerlijk, warm en ik hou van gezelligheid. Ik houd van mensen.. en vind het fijn om met mensen te praten, om ze te leren kennen en van mens tot mens een verbinding aan te gaan. Ik vind het heerlijk om thuis met onze kinderen te bakken en te kletsen of samen een film te kijken, ik ben imker en helaas ook allergisch voor bijen en ik hou ook van uit gaan met Perrie of met vrienden.

  • Latestraat 13 Netersel – gemeente Bladel 5534AM

  • 06-45139747