Maartje – Begeleidster dagbesteding

Ik ben Maartje Willems en woon samen met mijn vriend en ons zoontje.

Vanaf mijn kinderjaren riep ik al dat ik de zorg in wilde werken. Ik ben dan ook gestart met een algemene opleiding in de verpleging.

Daar maakte ik tijdens een stage kennis met het werken in de psychiatrie. Ik vond dit erg interessant en merkte tijdens stages dat begeleiden mij beter lag dan verzorgen. Ik sta naast de mens en voel voldoening als ik iets heb kunnen betekenen voor een ander. Ik ben daarna dan ook nog een opleiding gaan volgen voor psychiatrisch verpleegkundige om daarna op een Paaz afdeling te gaan werken van een algemeen ziekenhuis. Hier speelt vaak psychiatrie in combinatie met lichamelijke klachten een rol. Omdat mijn interesse bleef in het functioneren van het menselijk lichaam heb ik later nog een opleiding tot operatieassistente afgerond en geruime tijd op de operatie afdeling gewerkt.

Echter ging ik tijdens mijn werken het contact met de mens missen en ben opzoek gegaan naar een werkplek die beter bij mij en mijn eigen visie past. Zo ben ik in mei 2022 begonnen met werken als begeleidster op de zorgboerderij.

Ik heb een passie voor mensen en dieren en dat komt op de zorgboerderij heel mooi samen. Door samen bezig te zijn versterkt het contact en vertrouwen en van daaruit vindt ik het een uitdaging om ieders talent te ontdekken en daarmee aan de slag te gaan.

Ik ben een warm, enthousiast en leergierig persoon. Ik hou van humor en gezelligheid. Mede door mijn verschillende werkvelden  maar ook vele reizen naar andere landen en culturen heb ik een brede kijk ontwikkeld op de mens en het leven.