Begeleider dagbesteding en ambulant

Hallo, mijn naam is Dorine, GGZ Agoog

Ik werk als begeleider dagbesteding en ambulante begeleider.

Ik ben getrouwd, moeder van 3 kinderen en oma van 5 kleinkinderen.

Mijn eerste kennismaking met Zorgboerderij De Hooiberg is van kort na de eeuwwisseling. Destijds kreeg ik van mijn toenmalige directeur de opdracht om een inloop op te starten in Bladel bij Zorgboerderij De Hooiberg op de Bredasebaan. Vanaf het eerste moment heb ik me daar als een vis in het water gevoeld.

Door traumatische ervaringen in mijn leven ben ik zelf in behandeling geweest voor mijn psychische problemen. Jaren van depressie en wanhoop, zoeken naar de juiste behandeling en medicatie heb ik achter de rug. Door deze ervaringen heb ik veel geleerd. Ik weet hoe het voelt om psychiatrisch patiënt te zijn. Deze ervaring zet ik in bij mijn werk.

De Visie en Missie van De Hooiberg zijn volgens mij de fundering voor Herstel bij mensen met een psychiatrische aandoening. Onze zienswijze is er op gericht om samen met onze deelnemers te kijken naar wat nog WEL kan. Om te kijken hoe ze de rollen die ze hadden in hun leven weer vorm kunnen geven. Waar hun kwaliteiten liggen. Waar ze plezier uit halen.

Dit alles onderzoeken ze samen met hun begeleider “ In Vivo “, in het leven. Begeleiders lopen letterlijk mee in het leven van deelnemers om te oefenen met het terugpakken van hun zelf gekozen rollen. We hopen op succes ervaringen en daardoor op het vergroten van hun zelfvertrouwen.

Ons uitgangspunt is dat deelnemers uiteindelijk zoveel geleerd hebben dat ze kunnen uitstromen en een voor hen waardevol leven kunnen leiden. Dat zal voor iedereen een uniek proces zijn, er is geen draaiboek voor Herstel maar er is Hoop voor iedereen en dat dragen we bij De Hooiberg uit.