Even voorstellen…

Zorgboerderij de Hooiberg Bladel is een familiebedrijf. Ruud en Maria Meijer zijn in 2003 als een van de eerste zorgboerderijen van Nederland gestart met het verlenen van zorg aan mensen met psychische klachten. We hebben onze zorgboerderij destijds samen met Stichting De Boei (later GGzE) opgezet. Na 15 jaar fijn te hebben samengewerkt, hebben we er voor gekozen om vanaf 1 juli 2018 onafhankelijk verder te gaan.

De zorgtak van het toen nog agrarische bedrijf werd overgenomen door dochter Els Meijer en schoonzoon Perrie Huijbers. Samen met onze professionele begeleiders, onze vrijwilligers en stagiaires bieden we vanuit de zorgboerderij herstelondersteunende zorg aan mensen vanaf 18 jaar, die tijdelijk laagdrempelige en professionele hulp nodig hebben om hun leven weer op de rit te krijgen.

Om de zorg laagdrempelig te maken, bieden we onze zorg vanuit een warme en huiselijke setting: een boerderij waar veel mensen geborgenheid ervaren.

Door ervaringen in een mensenleven kan de psychische kwetsbaarheid heftiger worden. Voor mensen die last hebben van een langdurige depressie, hechtingsproblematiek, psychoses, angstaanvallen, persoonlijkheidsproblematiek, bipolaire stoornis, schizofrenie etc., is het belangrijk dat ze succeservaringen opdoen en in een veilige setting weer meedoen en onder de mensen zijn.  Wij bieden voor deze doelgroep zowel dagbesteding en groepsbegeleiding als begeleiding aan huis, en zijn hier flexibel in. Op een goede dag vinden we het fijn als je helpt op de boerderij, maar heb je een slechte dag, dan zijn we al heel blij met je aanwezigheid.

Kwaliteit van onze zorg bewaken

Als zorgboerderij vinden we het heel belangrijk om naast de menselijke en liefdevolle kant, ook te zorgen voor kwalitatief goede zorg. Je mag van ons verwachten dat onze zorg voldoet aan alle wet- en regelgeving. Dit laten we elk jaar toetsen door een audit te laten doen door het keurmerk Kwaliteit laat je zien.  Hier kun je lezen waar zorginstellingen aan moeten voldoen om dit keurmerk te krijgen en te behouden: Hier staat kwaliteit laat je zien voor.

keurmerk kwaliteit laat je zien

Als mensen bij ons naar de Zorgboerderij komen, gaan we samen werken, samen eten, samen lachen en samen praten. Zoals het gaat in een boerengezin. We gaan samen terug naar de basis. De meeste mensen worden niet geboren met psychische klachten, maar sommige mensen zijn wel gevoeliger en kwetsbaarder dan andere. Door onverwachte gebeurtenissen in een mensenleven kun je tijdelijk de controle kwijtraken. Wij helpen onze deelnemers om weer grip op hun leven krijgen. Door succeservaringen krijgen mensen een beter zelfbeeld, waardoor ze meer eigen regie over hun leven kunnen nemen. Dat is een eerste stap om weer te kunnen participeren in de maatschappij.

Vragen?

Mocht je na het bezoek aan onze website nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Dit kan door te mailen naar info@zorgboerderij-bladel.nl , te bellen naar 0497-386558 of kom gerust eens langs voor een kopje koffie. We zijn op maandag, woensdag en vrijdag geopend van 9:30 tot 15:00.