Indicatievrije dagbesteding

Indicatie vrije zorg

Het leuke aan onze boerderij is dat we ook een dagbesteding hebben, hier kun je ook zonder zorgindicatie altijd binnenlopen om zomaar een kop koffie met elkaar te drinken of samen een potje te kaarten, te knutselen of te kletsen. Lekker laagdrempelig en vrijblijvend.
De indicatievrije dagbesteding bevind zich in dezelfde ruimte als de zorgboerderij. Dit vinden zowel de bezoekers van de IVI als de bezoekers van de zorgboerderij heel erg fijn.

Ook zonder zorgindicatie ben je dus van harte welkom bij de zorgboerderij en bij onze zelfhulpgroepen. Als je voor de indicatie vrije zorg komt, betekend dat ook dat je geen begeleiding nodig hebt. In principe wordt je dan ook niet direct begeleid door onze professionele begeleiding. Vrijwilligers dragen zorg voor de gang van zaken binnen de inloop. Mensen die een luisterend oor bieden, een kop koffie met je drinken en helpen bij hobby- en ontspanningsactiviteiten. We houden voor de inloop niet precies bij wie wanneer komt, wel wordt de voornaam van de mensen geregistreerd, dit om bij eventuele calamiteiten te altijd te beschikken over een actuele presentie lijst.

Onze vrijwilligers zijn getraind in Mental Health First Aid en kunnen signalen voor (ontstaan van) ernstigere psychische problematiek en de behoefte aan professionele hulp herkennen. In geval van nood kan direct kan dan worden teruggevallen op de aanwezige professionele hulpverlening die de begeleiding van de vrijwilligers kunnen overnemen.

Op het moment dat je meer begeleiding nodig hebt dan de vrijwilligers kunnen bieden, of als je buiten met de zorgboer wilt werken, is het nodig om van de inloop naar de geïndiceerde zorg over te gaan. Bij deze overstap, wijzen we onze deelnemers altijd op de mogelijkheid om over te stappen naar een andere dagbesteding. Je kunt zelf kiezen of je de geïndiceerde zorg bij ons wilt afnemen of bij een van de andere zorgboerderijen in de regio.

Onze zorgboerderij ook nog over een eigen hobbyruimte. Onze ervaring is dat veel deelnemers het fijn vinden om creatief te werken in onze uitgebreide hobbyruimte. Met hulp van onze vrijwilligers kunnen deelnemers bijvoorbeeld:

  • Tekenen en kleuren
  • Een schilderij maken d.m.v. Diamond painting
  • Kalligraferen
  • Mozaïeken
  • 3d kaarten maken
  • Borduren etc. etc.

Een gezellige gezonde lunch

Iedere dag lunchen wij gezellig met zijn allen samen. Deelnemers, vrijwilligers en begeleiders kunnen voor het bescheiden bedrag van €2,- (afhankelijk van de maaltijd) mee eten. Als je het leuk vindt kun je de vrijwilligers helpen met het bereiden van de verse lunch, als het kan koken ze met groentes uit onze eigen moestuin.

Iedere dag wordt er weer een ander gerecht op tafel gezet. Bijvoorbeeld stamppot met worst, een wrap met verse groenten en vlees, hamburgers met salade of een maaltijdsoep.

Naast de gezellige lunch hebben we ook elke eerste woensdag van de maand een maand activiteit zoals de picknick, de BBQ en de bingomiddag.