Soorten zorg

Onze verschillende soorten zorg

Het leuke aan onze zorgboerderij is dat we verschillende soorten zorg hebben, naast de geïndiceerde dagbesteding en ambulante begeleiding hebben we ook een inloophuis waar je zonder zorgindicatie naartoe kunt komen. Om zomaar een kop koffie met elkaar te drinken of samen een potje te kaarten, te knutselen of te kletsen. Daarnaast hebben we indicatievrije zelfhulpgroepen, waar je met lotgenoten vrijblijvend naartoe kunt. Lekker laagdrempelig en vrijblijvend.

Op het moment dat je meer begeleiding nodig hebt dan de vrijwilligers kunnen bieden, of als je buiten met de zorgboer wilt werken, is het nodig om van de inloop naar de geïndiceerde zorg over te gaan. Bij deze overstap, wijzen we onze deelnemers altijd op de mogelijkheid om over te stappen naar een andere dagbesteding. Je kunt zelf kiezen of je de geïndiceerde zorg bij ons wilt afnemen of bij een van de andere zorgboerderijen in de regio.

Ook bieden we als geïndiceerde zorg ambulante begeleiding in de vorm van paarden coaching of huisbezoeken, waarbij we begeleiding bieden bij praktische zaken, maar zeker ook bij problemen met de geestelijke gezondheid.

  • Dagbesteding (met zorgindicatie WMO of PGB)

  • Inloophuis (gratis/zonder zorgindicatie)

  • Ambulante begeleiding (WMO of PGB)

  • Zelfhulpgroepen (gratis/zonder zorgindicatie)

  • Paardencoaching (wmo/pgb /partiqulier)

  • Beschermd wonen in de thuissituatie (WMO/PGB)

  • Groepsbegeleiding

Een gezellige, gezonde lunch

Bij de dagbesteding en indicatievrije inloop lunchen we op maandag, woensdag en vrijdag gezellig met zijn allen samen. Deelnemers, vrijwilligers en begeleiders kunnen voor het bescheiden bedrag van €2,- (afhankelijk van de maaltijd) mee-eten. Als je het leuk vindt, kun je de vrijwilligers helpen met het bereiden van de verse lunch. En als het kan koken ze met verse groentes uit onze eigen moestuin. Iedere dag wordt er weer een ander gerecht op tafel gezet. Zoals stamppot met worst, wraps met verse groenten en vlees, hamburgers met salade of een maaltijdsoep.

Naast de gezellige lunches hebben we ook elke eerste woensdag van de maand een maandactiviteit zoals een picknick, BBQ of bingomiddag.