Directeur

Op deze persoonlijke pagina neem ik je graag mee in wat mij drijft als ondernemer en begeleider.

Persoonlijk verhaal

Als puber vond ik het leuk om met m’n vrienden op straat rond te hangen. In die tijd heb ik veel mooie en lieve mensen leren kennen, sommige getekend door hun leven. Met een aantal heb ik nog steeds een warme vriendschap. Ik wist niet precies waarom, maar ik vond het heel erg fijn om daar te zijn. Vanuit mijn passie voor mensen ging ik de Hotelschool volgen en in het laatste jaar kwam Perrie op mijn pad, de liefste man de je je maar kunt wensen en een fantastische vader voor onze 4 kinderen.

In die tijd, 2003, werd bij ons op de boerderij ook de zorgboerderij opgericht. Ons pap, mam, Dorine en Hans startten dit onder de vleugels van De Boei. Als ik thuiskwam vond ik het maar niks, een beetje eng zelfs. Al die mensen waarvan ik niet snapte wat ze dachten. De band met ons pap en mam was goed, maar deze keuze begreep ik toen nog niet. Jaren gingen voorbij, onze kinderen werden geboren en vanuit mijn liefde voor mensen ging ik een NLP opleiding volgen en haalde ik later mijn NLP master. Fascinerend vond ik het om te ontdekken hoe het brein werkt en hoeveel effect je interne communicatie op je leven heeft.

Ook op de Zorgboerderij veranderde er veel. De Boei werd overgenomen door de GGzE. Ons pap vroeg me om te komen helpen bij de indicatie vrije inloop. Ik wilde hem graag helpen…. maar eerlijk gezegd vond ik het spannend. Toch besloot ik de stap te zetten. Op de derde dag, een zonnige novemberdag in 2016 zat er een jonge vrouw bij het haardvuur onder de overkapping, ik ging bij haar zitten. Ze vertelde me die middag haar verhaal. Ik luisterde ademloos. Op het einde gaf ze me een knuffel. Ik realiseerde me dat zij niet anders was dan ik, dan sommige van mijn vrienden van vroeger en merkte dat ik me weer net zo verbonden voelde. Ze had veel mee gemaakt, waardoor ze psychische klachten had gekregen en nu vast liep in haar leven. Ik ben haar nog steeds heel erg dankbaar voor het vertrouwen wat ze me die middag gaf.

“Op dat moment viel alles op zijn plek, en ik wist…”

Op dat moment viel alles op zijn plek, en ik wist… Dit is het, dit is waar mijn passie ligt. Mensen met psychische klachten zijn vaak gevoeliger en intuïtief sterker. Het zijn fijne, zachtaardige mensen met veel gevoel voor humor. Ze zijn getekend door hun verleden, waardoor ze soms de grip verliezen op hun leven. Het werd onze missie om, samen met ons pap en onze zorgprofessionals, de zorgboerderij te maken tot een warm bad. Waar mensen begeleiding en zorg krijgen -zoals je die zelf graag zou krijgen als je vastloopt- deskundig en oprecht.

Over onze zorg

We bieden deze zorg volgens een holistische mensvisie en we werken herstelgericht. Dat begint met het bieden van een veilige plek, waar je met lotgenoten bent. Waar niets moet en bijna alles mag. Waar we samen bouwen aan een veilige haven voor iedereen en waar het op een mindere dag ook al super fijn is als je koffie komt drinken. Waar veel gelachen wordt, soms gehuild wordt. Daardoor kom je met een fijner gevoel thuis. Een plek die voelt als een warm nest, een familie waar je je thuis voelt. Waar begrip is en respect, waar mensen veel hebben meegemaakt. Met grenzen en nieuwe kansen. Waar de koffie klaar staat, waar het gezellig is en niet zo moeilijk. Waar begeleiders naast je staan, gelijkwaardig zijn en hun professionaliteit inzetten om de juiste vragen te stellen en horen wat er niet gezegd wordt. Waar begeleiders oprecht contact met je maken, niet alleen naar je ‘probleem of ziekte’ kijken, maar vooral naar jou als mens. Waar ze samen gaan zoeken naar je talent en daarmee gaan aan de slag gaan.

Waar je waardering krijgt, gezien wordt. Waar je iets voor een ander kunt betekenen, en een ander voor jou. Waar je weer leert te vertrouwen op jezelf en op een ander. Waar je zelfvertrouwen groeit en je zelfbeeld positiever wordt.

Het mooie van onze zorgboerderij vind ik dat je zorg met zorgindicatie kunt krijgen, maar ook zonder indicatie. Omdat we geloven dat we als samenleving ook veel van deze problematiek kunnen oplossen. Er zijn steeds meer mensen die vastlopen in hun leven én ook steeds meer mensen die herstellen. Deze laatste groep mensen vindt het vaak erg fijn om iets terug te kunnen doen, bijvoorbeeld door mensen die nog niet zo ver zijn in hun herstel proces te helpen. Vanuit deze gedachte zijn Kris en Marion, twee van onze ervaringsdeskundigen, zelfhulpgroepen gestart bij ons op de boerderij. Daar kunnen lotgenoten samen komen en ervaringen delen, er is veel begrip en steun. Mensen voelen zich daardoor niet langer alleen, ze voelen zich begrepen.

Ik ben trots op het prachtige team dat we de laatste 5 jaar zijn geworden, ieder met zijn eigen specialiteiten.

Achtergrond:

Mijn specialiteit ligt in het zorg-ondernemerschap. Ik ben opgegroeid in een ondernemersfamilie, dat zit gewoon in mijn bloed en ik vind het daarnaast ook heel fijn om mensen te begeleiden. Zowel met praktische zaken zoals een woning of regelzaken als op psychisch vlak. En ik vind het ook super leuk om paarden coaching en familieopstellingen te geven.

Om me hier in te specialiseren heb ik verschillende opleidingen gevolgd zoals

NLP Master bij Bas Licher (vanuit Richard Bandler), Paardencoaching bij Caprilli, met als specialisatie trauma en systemisch werk. ACT Acceptance and commitment theorie. Dat is een begeleidingsmethode die je leert om je leven te accepteren, en niet langer te vechten tegen wat er is. En de opleiding tot systemisch werk en familieopstellingen met een verdieping op trauma bij ISVW. Waardoor ik mensen middels familieopstellingen kan helpen om ze meer inzicht te geven in hun familiesysteem, en eigen ontwikkeling.

Ik heb daarvoor bij Markus Verbeek belastingrecht en bedrijfsadministratie gestudeerd. Tot slot heb ik management,- en leiderschap opleiding gevolgd. Iets wat me nu verrassend goed van pas komt bij het leiden van ons bedrijf en wanneer mensen begeleiding nodig hebben bij de financiën en huisvesting.

Karaktertrekken:

Super enthousiast, chaotisch, vaak te laat, zorgzaam, oprecht, eerlijk, warm en ik hou van gezelligheid. Ik houd van mensen.. . en vind het fijn om met mensen te praten, om ze te leren kennen en van mens tot mens een verbinding aan te gaan. Ik vind het heerlijk om thuis met onze kinderen te bakken en te kletsen of samen een film te kijken. Ik ben imker en helaas ook allergisch voor bijen. Daarnaast wandel ik graag en houd ik van uitgaan met Perrie of met vrienden.

En o ja.. ik hou ook heeel veel van wandelen in Zweden.. daar wil zou ik in de toekomst graag willen uitbreiden met De Hooiberg.

  • Latestraat 13 Netersel – gemeente Bladel 5534AM

  • 06-45139747