Els Meijer

Zorgondernemer

Op deze persoonlijke pagina neem ik je graag mee in wat mij drijft als zorgondernemer en begeleider.

Persoonlijk verhaal

Als puber vond ik het leuk om met m’n vrienden op straat rond te hangen. In die tijd heb ik veel mooie en lieve mensen leren kennen, sommige getekend door hun leven. Met een aantal heb ik nog steeds een warme vriendschap. Ik wist niet precies waarom, maar ik vond het heel erg fijn om daar te zijn. Vanuit de passie voor mensen ging ik de opleiding Horeca ondernemer volgen en in het laatste jaar kwam Perrie op mijn pad, de liefste man de je je maar kunt wensen en een fantastische vader voor onze 4 kinderen.

In die tijd, 2003, werd bij ons op de boerderij ook de zorgboerderij opgericht. Ons pap, mam, Dorien (de moeder van Joy) en Hans startte dit onder de vleugels van de Boei. Als ik thuis kwam vond ik het maar niks, een beetje eng zelfs. Al die mensen waarvan ik niet snapte wat ze dachten. De band met ons pap en mam was goed, maar deze keuze begreep ik toen nog niet. Jaren gingen voorbij, onze kinderen werden geboren en vanuit een passie voor mensen ging ik een NLP opleiding volgen en haalde ik later mijn NLP master. Fascinerend vond ik het om te ontdekken hoe het brein werkt en hoeveel effect je interne communicatie op je leven heeft.

Ook op de Zorgboerderij veranderde er veel. De Boei werd overgenomen door de GGzE. Ons pap vroeg me om te komen helpen bij de indicatie vrije inloop. Ik wilde hem graag helpen.. maar eerlijk gezegd vond ik het spannend. Toch besloot ik de stap te zetten. Op de derde dag, een zonnige november-dag in 2016 zat er een jonge vrouw bij het haardvuur onder de overkapping, ik ging bij haar zitten. Ze vertelde me die middag bij het haardvuur haar verhaal, ik luisterde ademloos, geroerd door haar levensverhaal. Op het einde gaf ze me een knuffel. En ik realiseerde me dat zij niet anders was dan ik, dan sommige van mijn vrienden van vroeger en ik merkte dat ik me weer net zo verbonden voelde. Ze had alleen veel mee gemaakt, waardoor ze psychische klachten had gekregen en nu vast liep in haar leven. Ik ben haar nog steeds heel erg dankbaar voor het vertrouwen wat ze me die middag gaf.

“Op dat moment viel alles op zijn plek, en ik wist..”

Op dat moment viel alles op zijn plek, en ik wist.. Dit is het, dit is waar mijn passie ligt. Mensen met psychische klachten zijn vaak gevoeliger en intuïtief sterker. Het zijn fijne, zachtaardige mensen met veel gevoel voor humor. Ze zijn getekend door hun verleden, waardoor ze soms de grip verliezen op hun leven. Het werd onze missie om, samen met ons pap en onze zorgprofessionals, de zorgboerderij te maken tot een warmbad. Waar mensen begeleiding en zorg krijgen -zoals je die zelf graag zou krijgen als je vast loopt- deskundig en oprecht.

Over onze zorg

We bieden deze zorg volgens een holistische mensvisie en we werken herstelgericht. Dit is in de basis door een veilige plek te bieden, waar je met lotgenoten bent. Waar niets moet en bijna alles mag. Waar we samen bouwen aan een veilige haven voor iedereen en waar het op een mindere dag ook al super fijn is als je koffie komt drinken. Waar veel gelachen wordt, soms gehuild wordt en waarvan je met een fijner gevoel thuis komt. Een plek die voelt als een warm nest, een familie waar je je thuis voelt. Waar begrip is en respect, iedereen heeft veel meegemaakt. Met grenzen en nieuwe kansen. Waar de koffie klaar staat, waar het gezellig is en niet zo moeilijk. Waar begeleiders naast je staan, gelijkwaardig zijn en hun professionaliteit inzetten om de juiste vragen te stellen en horen wat er niet gezegd wordt. Waar begeleiders oprecht contact met je maken, niet alleen naar je ‘probleem of ziekte’ kijken, maar vooral naar jou als mens. Waar ze samen gaan zoeken naar je talent en daar mee gaan aan de slag gaan.

Waar je waardering krijgt, gezien wordt. Waar je iets voor een ander kunt betekenen, en een ander voor jou. Waar je weer leert te vertrouwen op jezelf en op een ander. Waar je zelfvertrouwen groeit en je zelfbeeld positiever wordt.

Het mooie van onze zorgboerderij vind ik dat je zorg met zorgindicatie kunt krijgen, maar ook zonder indicatie. Omdat we geloven dat we samen als maatschappij ook veel van deze problematiek kunnen oplossen. Er zijn steeds meer mensen die vastlopen in hun leven én ook steeds meer mensen die herstellen. Deze laatste groep mensen vindt het vaak erg fijn om iets terug te kunnen doen, bijvoorbeeld door mensen die nog niet zo ver zijn in hun herstel proces te helpen. Vanuit deze gedachte zijn Kris en Marion, 2 van onze ervaringsdeskunige begeleiders, zelfhulpgroepen gestart bij ons op de boerderij. Daar kunnen lotgenoten samen komen en ervaringen delen, er is veel begrip en steun. Mensen voelen zich daardoor niet langer alleen, ze voelen zich begrepen.

Ik ben trots op het prachtige team dat we in de laatste 5 jaar zijn geworden, ieder met zijn eigen specialiteiten.

Achtergrond:

Mijn specialiteit ligt in het zorg-ondernemerschap, maar daarnaast vind ik het ook heel fijn om mensen te begeleiden en bezig te zijn met paardencoaching. Ik ben NLP Coach en heb hierin mijn master gehaald bij Bas Licher, hij werkt hierin samen met de NLP grondlegger Richard Bandler in Engeland. Daarnaast heb ik de opleiding paardencoaching, traumabegeleiding en systemischwerken met paarden behaald en werk ik met ACT. Ik heb daarvoor bij Markus Verbeek belastingrecht en bedrijfsadministratie gestudeerd. Ook heb ik en management / leiderschapscursussen gevolgd, wat nu verrassend goed van pas komt wanneer mensen begeleiding nodig hebben bij de financiën en huisvesting.

Karaktertrekken:

Super enthousiast, chaotisch, vaak te laat, zorgzaam, oprecht, eerlijk, warm en ik hou van gezelligheid. Ik houd van mensen.. en vind het fijn om met mensen te praten, om ze te leren kennen en van mens tot mens een verbinding aan te gaan. Ik vind het heerlijk om thuis met onze kinderen te bakken en te kletsen of samen een film te kijken. Ik ben imker en helaas ook allergisch voor bijen. Daarnaast wandel ik graag en houd ik van uit gaan met Perrie of met vrienden.

  • Latestraat 13 Netersel – gemeente Bladel 5534AM

  • 06-45139747