Irma – Voorzitster deelnemersraad

Mijn naam is Irma en ik ben voorzitter van de deelnemersraad.

Sinds 2020 ben ik te vinden bij Zorgboerderij ‘de Hooiberg Bladel’. In het verleden heb ik te kampen gehad met chronische depressies. Na zware jaren had ik toen besloten om me op te laten nemen in een kliniek voor persoonlijkheidsstoornissen. Daar, na lang vechten tegen mezelf, vond ik eindelijk wie ik was. Ik trouwde, kreeg 2 kinderen en begroef mezelf in het zorgen voor man en kinderen en ook was ik jarenlang mantelzorger voor mijn moeder. De pubertijd van mijn kinderen waren op z’n zachtst gezegd, een uitdaging! Hier heb ik veel van geleerd, over mijn kinderen, maar ook zeer zeker over mezelf. Na het plotseling overlijden van mijn moeder, dreigde ik in een diep gat te vallen. Ik kreeg de tip om eens te gaan kijken bij een zorgboerderij. Eenmaal daar kennis gemaakt te hebben ervaarde ik deze zorgboerderij als een warm bad, gerund door fijne mensen waarbij ik mijn verhaal kwijt kon en tot op de dag van vandaag een heerlijke en veilige plek vind.

Ik hoop in de toekomst me in te kunnen zetten bij de zorgboerderij, dat ik met mijn ervaringen anderen kan helpen om het licht aan het eind van de tunnel te kunnen/blijven zien.

Momenteel houd ik me bezig met het voorzitterschap van de deelnemersraad. Tevens vind ik het erg leuk en uitdagend om de open dagen, zomer feestdag en de kerstmarkt mee te organiseren. Ik haal hier ontzettend veel voldoening uit.

Het blijft soms moeilijk om de donkere dagen te trotseren, maar ik merk dat ik hier bij ‘Zorgboerderij de Hooiberg Bladel’ helemaal in mijn kracht word gezet, door de dingen te doen waar ik goed in ben. Het is fijn om gewaardeerd te worden…