Ambulant begeleider

Hallo!

Mijn naam is Marlou en ik ben 33 jaar. Ik woon in Veldhoven en ben graag thuis in mijn appartement. Vaak ben ik dan wat aan het knutselen of klussen maar ik kan ook genieten van de stilte. Het duurt dan vaak niet lang voordat ik weer naar buiten wil en het gezelschap van andere mensen opzoek. Zo vind ik het leuk om met vriend(inn)en naar een feestje te gaan of om een terrasje te pikken. Verder ben ik gek op gezelschapsspelletjes, lach om flauwe grapjes en waardeer bijzondere gesprekken.
In het verleden zijn er ook periodes geweest waarin het minder goed met me ging. In die tijd heb ik met verschillende hulpverleners kennis gemaakt. Ik heb toen ervaren hoe belangrijk het is om gezien en gehoord te worden. Hierdoor ontstond er weer ruimte voor hoop en perspectief.
In 2013 ben ik begonnen met de opleiding tot persoonlijk begeleider van specifieke doelgroepen. Daarnaast volgde ik een traject tot ervaringsdeskundige. Hierin leerde ik hoe ik mijn herstelproces in kan zetten om anderen te ondersteunen bij hun herstel. Een van de belangrijkste dingen hierin vind ik écht luisteren naar het verhaal van de ander, zonder hierover te oordelen.
Tijdens mijn stage heb ik voor het eerst kennis mogen maken met De Hooiberg. Dit was tijdens een workshop waarin we op de boerderij broodjes mochten bakken en zagen hoe kaas gemaakt werd. Dit was erg leuk maar wat me nog veel meer aansprak was de fijne, gelijkwaardige sfeer op de boerderij. Hierdoor voelde ik me meteen welkom. De fijne sfeer en het warme welkom ervaar ik nog steeds als ik bij De Hooiberg ben. Wat me ook erg aanspreekt is de positieve benadering. Er wordt gekeken naar wat wél kan en welke kwaliteiten en talenten iemand bezit.
Dit alles maakt de boerderij bijzonder voor mij. Ik vind het dan ook heel fijn dat ik sinds 2020 deel mag uitmaken van het ambulante team van De Hooiberg.