Oprichter

Mijn naam is Ruud, samen met mijn vrouw Maria heb ik 4 kinderen. In 2003 zijn we op de Hooiberg als een van de zorgboederijen van Nederland gestart met het verlenen van zorg aan mensen met psychische klachten.    We hebben onze zorgboerderij destijds samen met Stichting De Boei (later GGzE) opgezet op verzoek van Gemeente Bladel. Na 15 jaar fijn te hebben samengewerkt, hebben we er voor gekozen om vanaf 1 juli 2018 onafhankelijk verder te gaan.

De zorgtak van het toen nog agrarische bedrijf werd overgenomen door dochter Els en schoonzoon Perrie. Samen met onze professionele begeleiders, onze vrijwilligers en stagiaires bieden we vanuit de zorgboerderij herstelondersteunende zorg aan mensen vanaf 18 jaar, die tijdelijk laagdrempelige en professionele hulp nodig hebben om hun leven weer op de rit te krijgen.

Om de zorg laagdrempelig te maken, bieden we onze zorg vanuit een warme en huiselijke setting, een boerderij waar veel mensen geborgenheid ervaren.

Door ervaringen in een mensen leven kan de psychische kwetsbaarheid op de voorgrond komen, het is dan belangrijk dat ze geborgenheid ervaren, en een veilige groep, een veilige plek hebben waar ze kunnen herstellen, waar ze succes ervaringen opdoen en in een veilige setting weer mee doen, weer onder de mensen zijn en onderdeel zijn van een groep.   Op een goede dag vinden we het fijn als je helpt op de boerderij, maar heb je een slechte dag, dan zijn we al heel blij met je aanwezigheid. Ik doe dit werk met heel veel plezier, ik ben meestal bezig in de bouw met de deelnemers die het leuk vinden om hierbij te helpen. Samen werken we er aan een nieuwe inloop ruimte. Ik vind de combinatie van bouwen en met mensen werken heel leuk.

  • Latestraat 13 Netersel – gemeente Bladel 5534AM