Dagbesteding

Als je meer structuur en zingeving nodig hebt in je leven, kun je voor dagbesteding kiezen. Je gaat dan met je begeleider ontdekken welke activiteiten je liggen, waar je een voldaan gevoel van krijgt.

Indicatievrije dagbesteding

We hebben ook een indicatievrije dagbesteding, hier kun je ook zonder zorgindicatie altijd binnenlopen om zomaar een kop koffie met elkaar te drinken of samen een potje te kaarten, te knutselen of te kletsen.

Paarden therapie

Bij de Hooiberg bieden we therapie met paarden, waarbij we op een veilige manier weer contact maken met het onderdrukte gevoel in het lichaam.

Zelfhulpgroep Bladel

Heb je ook wel eens het gevoel dat je er alleen voor staat en dat niemand je echt begrijpt? Of ken je iemand die hier last van heeft? Loop eens binnen bij een van onze zelfhulpgroepen!

Ambulante begeleiding

Als je een zorgindicatie hebt, WMO of PGB, dan gaan we samen kijken wat er voor jou nodig is. Begeleiding aan huis, werken op de zorgboerderij of beide.

Wie zijn wij

Zorgboerderij de Hooiberg Bladel is een familie bedrijf. Ruud en Maria Meijer zijn in 2003 als een van de eerste zorgboerderijen van Nederland gestart met het verlenen van zorg aan mensen met psychische klachten. We hebben onze zorgboerderij destijds samen met Stichting De Boei (later GGzE) opgezet. Na 15 jaar fijn te hebben samengewerkt, hebben we er voor gekozen om vanaf 1 juli 2018 onafhankelijk verder te gaan.

Samen met onze professionele begeleiders Joy, Kris, Marjon, Marlou, Jule, Harry, Lieke, Rob, Angela en onze vrijwilligers en stagiaires bieden we vanuit de zorgboerderij herstelondersteunende zorg aan mensen vanaf 18 jaar, die tijdelijk laagdrempelige en professionele hulp nodig hebben om hun leven weer op de rit te krijgen.

Om de zorg laagdrempelig te maken, bieden we onze zorg vanuit een warme en huiselijke setting, een boerderij waar veel mensen geborgenheid ervaren.

Door ervaringen in een mensen leven kan de psychische kwetsbaarheid heftiger worden. Voor mensen die last hebben van een langdurige depressie, hechtingsproblematiek, psychoses, angstaanvallen, persoonlijkheidsproblematiek, een bipolaire stoornis, schizofrenie etc. is het belangrijk dat ze succes ervaringen opdoen en in een veilige setting weer mee doen, weer onder de mensen zijn.  Wij bieden voor deze doelgroep zowel dagbesteding en groepsbegeleiding als begeleiding aan huis, en zijn hier flexibel in. Op een goede dag vinden we het fijn als je helpt op de boerderij, maar heb je een slechte dag, dan zijn we al heel blij met je aanwezigheid.

Als mensen bij ons naar de zorgboerderij komen, gaan we samen werken, samen eten, samen lachen en samen praten. Zoals het gaat in een boerengezin. We gaan samen terug naar de basis. De meeste mensen worden niet geboren met psychische klachten, maar sommige mensen zijn wel gevoeliger en kwetsbaarder dan anderen. Door onverwachte gebeurtenissen in een mensenleven kun je tijdelijk de controle op je leven kwijtraken. Wij helpen onze deelnemers om weer grip op hun leven krijgen. Door succeservaringen krijgen een beter zelfbeeld, waardoor ze meer eigen regie over hun leven kunnen nemen. Dat is een eerste stap om weer te kunnen participeren in de maatschappij.

Vragen?

Mocht je na het bezoek aan onze website nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Dit kan door eens contact op te nemen met info@zorgboerderij-bladel.nl / 0497-386558 of kom gerust eens vrijblijvend langs voor een kopje koffie. We zijn op maandag, woensdag en vrijdag open van 9:30 tot 15:00.